Очаківська міська територіальна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Мати загиблого Героя отримала посмертну нагороду свого сина

Дата: 23.01.2024 10:18
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

Згідно з Указом Президента України від 18 липня 2023 року № 433 «Про відзначення державними нагородами» за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, нашого земляка, Яценка Олексія Валентиновича посмертно відзначено орденом «За мужність» III ступеня.

      Високу відзнаку, посмертну нагороду було вручено матері загиблого військовослужбовця – Яценко Домінікії Миколаївні, 22 січня 2024 року, у великій залі виконавчого комітету Очаківської міської ради. Державну нагороду вручив начальник 3-го відділу Миколаївського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Геннадій Леурда.

     Яценко Олексій Валентинович 19.11.1975 року народження, був призваний на військову службу 3-м відділом Миколаївського РТЦК та СП 25 лютого 2022 року.  25 квітня 2022 року, вірний військовій присязі, виявивши мужність та стійкість в бою за нашу Батьківщину, солдат Яценко Олексій Валентинович загинув.

      «В перші дні війни Олексій Яценко прибув до військкомату та разом з іншими хлопцями зі знаменитої 79-ї десантно-штурмової бригади став на захист рідної країни. Насамперед, він став на захист своєї сім’ї, матері, брата, сусідів, нашого міста та України загалом. На жаль, ми зараз не можемо висловити йому слова вдячності. Але  ми знаємо, що він нас чує. Тому, користуючись нагодою,  я дякую Вам, Домінікія Миколаївна, за те, що виховали достойного сина Батьківщини», – зазначив Геннадій Павлович.

      Висловив також співчуття матері полеглого Героя у непоправній втраті та подякував за належне виховання сина міський голова Сергій Бичков, вручивши Домінікії Миколаївні, на згадку про сина, пам’ятний знак «Народжений в Україні».

      Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували усіх, хто віддав життя за нашу Батьківщину.

      Нехай пам'ять про загиблих Героїв залишиться в серцях українського народу та надихне нас на будівництво сильної та процвітаючої країни, в якій ми будемо жити в мирі та волі.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Очаківської міської ради та її виконавчого комітету

 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень