Очаківська міська територіальна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення з питань перейменування вулиць на території Очаківської міської територіальної громади

Дата: 31.01.2024 15:02
Кількість переглядів: 286

 

Фото без опису

Додаток 2 

до розпорядження міського голови

від 31.01.2024 № 15

Організатор громадського обговорення

Очаківський міський голова

Мета проведення громадського обговорення: забезпечення гласності, відкритості та прозорості діяльності Очаківської міської ради, вивчення думки громадськості щодо перейменування вулиць на території Очаківської міської територіальної громади

Об’єкт права власності, якому пропонується присвоїти ім’я фізичної особи та ім’я фізичної особи, що пропонується присвоїти об’єкту права власності. Обґрунтування пропозиції

Перелік  вулиць на території

Очаківської міської територіальної громади, назви яких пропонується перейменувати

1.  Вулицю Суворова на вулицю Ободенка Володимира (інформаційна довідка у додатку 1).

2.  Вулицю Шмідта на вулицю Мединського Олега (інформаційна довідка у додатку 2).

3.  Вулицю Кутузова на вулицю Ніконова Миколи (інформаційна довідка у додатку 3).

У зв’язку із повномасштабним військовим вторгненням Російської Федерації на територію України, необхідністю проведення заходів з перейменування назв вулиць та інших об’єктів Очаківської міської територіальної громади, пов’язаних з державою-агресором чи історією російської імперії та колишнього СРСР та з метою врахування думки громадськості щодо перейменування вулиць на території Очаківської міської територіальної громади, збір пропозицій (зауважень) для подальшого використання у роботі та для прийняття відповідного розпорядження міського голови.

Суб’єкт, що вносить пропозицію щодо присвоєння назви (найменування) об’єкту права власності

Очаківський міський голова відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії»

Строк проведення заходів з громадського обговорення

Громадське обговорення проводиться у формі надання письмових пропозицій з дня оприлюднення зазначеного інформаційного повідомлення протягом двох місяців

Поштова адреса, адреса електронної пошти, строк і форма для подання пропозицій (зауважень)

Пропозиції (зауваження) подаються за адресою: м. Очаків, вул. Соборна, 7-А або на адресу електронної пошти - ochakiv-rada@ ukr.net протягом 30 календарних днів з моменту оприлюднення зазначеного інформаційного повідомлення і по 01.03.2024 включно.

Пропозиції (зауваження) можуть бути надіслані електронною поштою або надані особисто у приміщенні Очаківської міської ради із зазначенням:

•           прізвища, імені, по батькові особи, яка їх подає;

•           адреси особи та її номеру телефону;

•           пропозиції (зауваження) повинні бути підписані особою, яка їх подає;

•           підпис особи в електронній пропозиції (зауваженні) може бути відсканованим, сфотографованим тощо;

•           згоди на обробку персональних даних особи, яка надала пропозиції.

В пропозиції (зауваженні) визначити своє волевиявлення наступним чином:

  1. «ЗА» - перейменування запропонованих варіантів на честь військовослужбовців, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.
  2. «ПРОТИ» - перейменування запропонованих варіантів на честь військовослужбовців, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.
  3. Власний варіант (за наявності).

Юридичні особи подають пропозиції (зауваження) у письмовій чи електронній формі  із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.

Анонімні пропозиції (зауваження) та пропозиції (зауваження),  оформлені не належним чином, не розглядаються.

Місцезнаходження та адреса електронної пошти організатора громадського обговорення

Місто Очаків, вул. Соборна,7-А, ochakiv-rada @ukr.net 

Відповідальна посадова особа за проведення громадського обговорення

Я.Васькова – завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю  апарату Очаківської міської ради та її виконавчого комітету, вул. Соборна, 7-А, каб. №105.

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення

До 15.03.2024 на офіційному вебсайті Очаківської міської ради.

 

Додаток 1

                                         до інформаційного повідомлення

                              

Фото без опису

ОБОДЕНКО ВОЛОДИМИР ВОЛОДИМИРОВИЧ, 13.09.1992 р.н., уродженець селища Возжаєвка Білогорського району Амурської  області.

Старший лейтенант, командир зенітно-ракетного взводу, роти вогневої підготовки, позивний «Обод». Випускник Очаківської загальноосвітньої школи № 2.

В 2014 році Володимир пішов добровольцем захищати свою Батьківщину, поповнивши ряди ЗСУ.

Службу проходив у військовій частині А1080 на посаді заступника командира роти з морально-психологічного забезпечення. Боронив нашу землю в Донецькій області м. Артемівськ (теп. м. Бахмут). Отримав дві нагороди «Учасник АТО» та «За участь в Антитерористичній операції».

24 лютого 2022 року, на момент повномасштабного вторгнення Росії на територію України, Володимир перебував за кордоном, працював на судні офіцером. Дізнавшись про новини, не роздумуючи, вирішив повернутись додому та стати на захист Батьківщини.

На той час танкер, на якому працював Володимир, знаходився у берегів Африки в Атлантичному океані. Після розмови з капітаном, 27 лютого 2022 року, судно було зупинено біля берегів островів Кабо Верде, де за Володимиром було відправлено спеціальний борт, який доправив його до берега. Прощатись з ним вийшов весь багатонаціональний екіпаж танкера – від капітана до матроса. Далі Володимир вирушив до Польщі, де, через волонтерів зібрав гуманітарну допомогу та далі поїхав до України.

03 березня 2022 року молодший лейтенант Ободенко вступив до лав ЗСУ, а саме до військової частини А7355 на посаду командира 3 мінометного взводу мінометної батареї, яка на той момент стояла бронею на захисті Миколаївської області. На цьому Володимир не став зупинятись. Постійно їздив на навчання, самостійно вивчав військову справу. Його взвод був завжди першим, зразковим та найкращим. За що і був нагороджений «Знаком Пошани» від Міністра оборони України.

26.12.2022, вже у званні Старший лейтенант, Ободенко Володимир Володимирович був зарахований до списків частини А3199, 73 Морського Центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. 20.04.2023 наказом командира ВЧ А2199 № 57 призначений на посаду командира зенітно-ракетного взводу, роти вогневої підготовки.

24 квітня 2023 року, після виконання чергового бойового завдання в районі міста Бахмут, Володимир знаходячись на відпочинку, через рацію почувши, що інша група потрапила під мінометний обстріл, кинувся на їх порятунок. Врятувавши двох поранених бійців, повернувся рятувати інших. Але на цей раз загинув і сам.

Прах Володимира було розвіяно над морем між містом Очаків, селом Чорноморка та Кінбурнською косою. Це було його останнє бажання.

У Володимира залишились батьки, дружина та неповнолітній син.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, відповідно до Указу Президента України від 24.08.2023 № 517/2023 «Про відзначення державними нагородами України», Володимир Ободенко нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). Зараз на розгляді Президента України знаходиться петиція про присвоєння йому звання Героя України посмертно.      

 

Додаток 2

                                         до інформаційного повідомлення

 

Фото без опису

МЕДИНСЬКИЙ ОЛЕГ КОСТЯНТИНОВИЧ, 06.06.1968 р. н., уродженець с. Іллінка Біляївського району Одеської області.

Капітан III  рангу (капітан II рангу посмертно) Військово-Морських Сил Збройних Сил України, заступник командира загону спеціальних операцій по роботі з особовим складом 73-го Морського центру спеціального призначення (м. Очаків) – водолазний спеціаліст.

З 1986 року по 2005 рік проходив військову службу (м. Севастополь, м. Кронштадт, м. Київ, м. Очаків).

З жовтня 1992 року проходив військову службу у 73-му Морському центрі спеціального призначення (в/ч А 1594). За час проходження служби в частині зарекомендував себе як самовідданий, відповідальний, мужній професіонал своєї справи. Пройшов шлях від командира групи до заступника командира загону.

Після звільнення з лав Збройних Сил України, за скороченням штатів, у 2004 році не зашився байдужим до Збройних Сил. Заснував у місті Очаків військово-патріотичний спортивний клуб «Майський». З 2006 року – Президент Очаківської міської громадської організації «Військово-патріотичний спортивний клуб «Майський»». Займався спортивно-патріотичним вихованням молоді, був тренером з кіокушин-карате.

Коли почалися бойові дії на Сході України, Олег Мединський не залишився осторонь, повернувся на службу та став на захист своєї Вітчизни. Не вагаючись, одним із перших вибув у зону антитерористичної операції для виконання завдань за призначенням.

05 вересня 2016 року, виконуючи бойове завдання, в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області, капітан III рангу Мединський О.К. здійснив вивід групи до місця виконання завдання за призначенням та залишився у визначеному місці.

У визначений час капітан III рангу Олег Мединський, з невідомих причин, не вийшов на зв’язок з командиром групи. Командиром групи було прийнято рішення, для з’ясування обставин, відправити на те місце розвідувальний дозор, з метою встановлення причини відсутності зв’язку. Розвідувальний дозор виявив тіло загиблого капітана III рангу Мединського О.К. з множинними пораненнями.

Похований в с. Іллінка Біляївського району Одеської області.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Указом Президента України від 19.11.2016 № 511/2016 «Про відзначення державними нагородами України» нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

За мужність, самовідданість та героїзм, проявленні під час виконання завдань за призначенням в ході антитерористичної операції на Сході країни, наказом Міністра оборони України від 19 листопада 2016 року № 1098 капітану III рангу Мединському Олегу Костянтиновичу присвоєно чергове військове звання капітан II рангу (посмертно).

Указом Президента України від 03.07.2015 № 390/2015 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України» за мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, підтримання боєздатності Військово-Морських Сил Збройних Сил України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Крім того, 15 лютого 2015 року Мединський О.К. був нагороджений пам’ятним орденом «Офицерская доблесть».

 

Додаток 3

                                         до інформаційного повідомлення

                              

Фото без опису

НІКОНОВ МИКОЛА АРТУРОВИЧ, 09.08.1985 р.н., уродженець м. Кривий Ріг Дніпропетровської області. З 2006 року проживав у м. Очаків.

Капітан 2 рангу, командир 1-го загону Спеціальних операцій військової частини А3199, Герой України (посмертно), позивний «Начфін». 

З 2006 року проходив службу у 73 Морському центрі спеціальних операцій Збройних Сил України на посадах офіцеру загону, заступника командира загону, командира загону.

Свого часу пройшов неймовірно тяжкий конкурсний відбір на навчання в США і став там кращим.

Високий рівень професійних знань, навичок і вмінь. Безліч виконаних бойових завдань і врятованих життів. Був вибагливим до себе та підлеглих. Суворий та справедливий. Все, що вимагав від підлеглих міг показати власним прикладом. Високий рівень самодисципліни, чудова фізична форма. Був загартований до будь-яких умов. Офіцер-водолаз, інструктор з повітрянодесантної підготовки. Встановив 3 світових рекорди на Ironman в США.

У 2014 році з групою загону здійснив глибокий розвідувальний рейд до самого кордону з РФ під Новоазовськом, що на Донеччині. В результаті виконання бойового завдання противник зазнав втрати в особовому складі, техніці, матеріально-технічних засобах.

02 червня 2015 року, під час виконання бойового завдання, безпосередньо керував зведеною групою загону, в результаті чого був знищений опорний пункт російських військ під селищем Чемарлик Донецької області, а також кочівний міномет окупантів, що обстрілював селище.

Безпосередньо виконував завдання за призначенням з перших днів проведення АТО на території Донецької та Луганської областей. Спеціальні операції та дії були завжди ретельно сплановані та закінчувались успішно.

За успішне виконання завдань за призначенням Ніконов Микола Артурович був нагороджений відзнаками Міністерства оборони України «За військову доблесть» та «Знак Пошани».

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України від 29.07.2016 № 313/2016 «Про відзначення державними нагородами України» капітан 3 рангу Ніконов М.А. нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Нагородною Радою від 19 вересня 2015 року наказом № 9 Ніконову М.А. присвоєно звання «Народний Герой України». Під час виконання завдань в бойовій обстановці проявив особисту мужність і холоднокровність.

З початком повномасштабного наступу Російської Федерації на Україну, група, під командуванням Ніконова Миколи Артуровича провела спецоперацію в окупованому місті Новоазовськ Донецької області: зайшла в тил ворога на 70 км та підірвала запаси окупантів.

За час оборони м. Маріуполь, під час прориву ТГр, керував діями, особисто надав команду для укриття решти особового складу, чим забезпечив збереження життя військовослужбовців.

За 12 днів героїчної оборони міста Маріуполь, підрозділ, під командуванням капітана 2 рангу Ніконова Миколи Артуровича, знищив 6 одиниць ворожої військової техніки та близько 50 окупантів. Ніконов Микола керував переміщенням підрозділу на більш безпечну ділянку оборонного рубежу та до останнього залишався прикривати підрозділ. 12 березня 2022 року Ніконов М.А. загинув під обстрілами.

Похований на Західному кладовищі м. Одеса.

У Героя залишилась дружина та двоє неповнолітніх дітей.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України від 19 березня 2022 року № 148/2022 «Про присвоєння звання Герой України» капітану 2 рангу Ніконову Миколі Артуровичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).      

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь