Очаківська міська територіальна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Шановні колеги,

Дата: 01.02.2024 11:21
Кількість переглядів: 211

Фото без опису

1 лютого (четвер) – о 15:00 відбудеться наступна сесія із серії фахових вебінарів для посадових осіб органів місцевого самоврядування України в рамках Проєкту «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні», що впроваджується Агентством міжнародного співробітництва асоціації муніципалітетів Королівства Нідерландів VNG International у партнерстві з Асоціацією Міст України.

 

Тема: «Концепція розвитку велосипедної інфраструктури населеного пункту: досвід Нідерландів»

 

Спікер: Микита Бірюков, посадовець місцевої ради нідерландського муніципалітету Утрехт,  керівник проєкту «Утрехт – мобільне місто», до повномашстабного вторгнення - заступник директора Департаменту транспорту і комунікацій Маріупольської міської ради.

 

Онлайн зустріч буде присвячено дискусії про велосипедну мобільність як один із сервісів, що забезпечується муніципалітетом. Спікер заходу розповість про стратегічне планування велосипедної мобільності на прикладі муніципалітету Утрехт. На прикладі Утрехта, що став велосипедною столицею Нідерландів, поговоримо про закономірності розвитку велосипедної інфраструктури, що є наслідком загального розвитку громади.

В ході вебінару спікер розповість про те, як забезпечити благоустрій компактного населеного пункту з урахуванням поліцентричної структури, розумного використанням простору, та принципу «10 -хвилинне місто», адже неможливо планувати майбутнє громади без урахування потреб жителів на зручну велоінфраструктуру і узгодження пріоритетів пішоходів, велосипедистів та автомобілістів.

Експерт також розповість про те, як категоризація доріг, теплова мапа велопересувань та мікросимуляція поведінки велосипедистів впливають на планування велосипедної мережі.

Учасники вебінару дізнаються, як ефективно обслуговувати зростаючу кількість велосипедистів у своїй громаді, яким є оптимальний алгоритм планування паркувальних місць для велосипедів у центрі населеного пункту, і чи доцільно облаштовувати велосипедну парковку навколо, й у приміщеннях центральних вокзалів.

В ході вебінару учасники дізнаються про інноваційну електронну інформаційну систему, що покликана інформувати велосипедистів про вільні місця на перевантажених велопарковках, про проблеми модернізації велосипедної інфраструктури в приміській зоні,  а також про те, де шукати додаткові фінансові ресурси на розвиток велосипедної інфраструктури Вашого населеного пункту.

 

До участі у вебінарі запрошуються сільські, селищні, міські голови та їх заступники, керівники структурних підрозділів виконавчих органів місцевих рад, посадові особи органів місцевого самоврядування, до компетенції яких належать питання розвитку транспортної інфраструктури, просторового планування, планування відновлення, житлово-комунального господарства, проєктного менеджменту, а також інші зацікавлені особи.

 

Посилання на зустріч в Zoom 01 лютого:

https://us02web.zoom.us/j/83006397888?pwd=WEZpaDk0NUxJNE1Fb2VRVFBjTTJQUT09

 

Ідентифікатор конференції:  830 0639 7888

Код доступу: Vn6pJ6

 

Тривалість вебінару – 1-1,5 години.

 

Принагідно засвідчуємо Вам свою повагу і сподіваємося на співпрацю.

 

З повагою,

Команда VNG International України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень