Очаківська міська територіальна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Шановні колеги,

Дата: 13.02.2024 11:38
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

14 лютого (середа) – о 15:00 відбудеться наступна сесія із серії фахових вебінарів для посадових осіб органів місцевого самоврядування України в рамках Проєкту «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні», що впроваджується Агентством міжнародного співробітництва асоціації муніципалітетів Королівства Нідерландів VNG International у партнерстві з Асоціацією Міст України.

 

Тема: «Ревіталізація об’єктів комунальної власності. Ландшафтна архітектура та проєктування громадських просторів: досвід Нідерландів»

 

Спікери:

•           Анастасія Пономарьова, архітекторка, наукова співробітниця ETHz. Співзасновниця ГО Urban Curators та ініціативи СO-HATY. Академічна освіта Анастасії включає стипендію в Центрі прогресивної урбаністики Левенталя при Массачусетському технологічному інституті. Її нинішній проект зосереджений на комплексному, стабільному та швидкому забезпеченні житлом вимушено переміщених осіб в Україні.

•           Максим Коцюба,  засновник та керівник Студії ландшафтної архітектури KOTSIUBA. Довідково: Студія KOTSIUBA заснована у 2009 році, її фахівці займаються комплексним ландшафтним проєктуванням міських територій та авторським наглядом за реалізацією об'єктів. На рахунку студії більше 80 проєктів, більшість з яких реалізовано. Студія підтримує розвиток ландшафтної архітектури в Україні: проводить лекції та воркшопи, приймає участь в мультидисциплінарних дослідженнях, робить публікації та колаборації з професіоналами суміжних галузей. Працює над формуванням середовища, яке сприяє соціалізації людей та дає можливість кожному відчути себе частиною громади.

 

Онлайн зустріч буде присвячено дискусії про нормативно-правові, фінансові, та містобудівні аспекти ревіталізації об’єктів комунальної власності громади, та важливість переосмислення радянських публічних просторів, що може стати дієвим інструментом відновлення українських муніципалітетів. Зокрема, поговоримо про:

- ревіталізацію об’єктів комунальної власності, як інструмент швидкого забезпечення житлом вимушено переміщених осіб в Україні;

- рекомендований алгоритм переосмислення радянських публічних просторів;

- як віднайти та підсилити ідентичність місця, та про особливості роботи з культурною спадщиною;

- людиноцентричний підхід до проєктування, та створення просторів для громади виключно з громадою.

 

До участі у вебінарі запрошуються сільські, селищні, міські голови та їх заступники, керівники структурних підрозділів виконавчих органів місцевих рад, посадові особи органів місцевого самоврядування, до компетенції яких належать питання містобудування, архітектури, просторового планування, планування відновлення, житлово-комунального господарства, проектного менеджменту, освіти, представники рад ВПО, що діють при місцевих радах, а також інші зацікавлені особи.

 

Посилання на зустріч в Zoom 14 лютого:

https://us02web.zoom.us/j/82324592318?pwd=YVBLYWExVjM1REE5YUVobmh0NUhCQT09

 

Ідентифікатор конференції: 823 2459 2318

Код доступу: Vn6pJ6

 

Тривалість вебінару – 1-1,5 години.

 

Принагідно засвідчуємо Вам свою повагу і сподіваємося на співпрацю.

 

З повагою,

Команда VNG International України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень