Очаківська міська територіальна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Шановні учасники бойових дій на території інших держав та ветерани війни в Афганістані! Дорогі земляки!

Дата: 15.02.2024 08:06
Кількість переглядів: 160

Фото без опису

Цього року, 15 лютого, ми відзначаємо 35-ту річницю виведення військ з Афганістану. В цей день ми віддаємо шану учасникам бойових дій на території інших держав, всім тим, хто з честю та гідністю у різний час виконував свій обов’язок по врегулюванню воєнних конфліктів за межами нашої держави – у більш ніж 20 країнах світу.  

Але особливо болісною раною був Афганістан. Війна в Афганістані – це трагедія сотень тисяч людей, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати. На жаль, афганську війну пройшли понад 160 тисяч українців. З них понад 3 тисячі загинули та десятки вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон.

Ця війна лишила страшний відбиток у душах і серцях людей.

Шановні воїни-афганці! Велика вдячність вам за мужність, стійкість та витримку. Ваша вірність заслуговує на глибоку повагу. Ви, як ніхто, знаєте справжню ціну війни і миру, і, як ніхто, усвідомлюєте свою відповідальність за долю прийдешніх поколінь. Ви є взірцем для нинішніх воїнів-захисників України.

У 2014 році тисячі воїнів-афганців та ветеранів інших війн одними із перших стали на захист рідної землі від російських загарбників, добровольцями відправившись на український Схід. Чимало з них і досі вірно виконують військовий обов’язок в рядах Сил оборони України, знищуючи на передовій російських окупантів. А деякі з них, на жаль, віддали своє життя, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Низький уклін та шана усім ветеранам локальних збройних конфліктів!

Схиляємо голови перед воїнами, які загинули, виконуючи свій обов’язок на чужій землі, та тими, хто віддав своє життя вже в російсько-українській війні.

Ціна мирного неба занадто велика для кожного з нас, ми завжди будемо про це пам’ятати.

Бажаю усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя, миру та добробуту!

 

З повагою, міський голова Сергій БИЧКОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень