Очаківська міська територіальна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Шановні мешканці та гості Очаківської громади!

Дата: 24.02.2024 07:17
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

24 лютого назавжди залишиться в пам’яті українського народу як день розпачу, болю та непоправних втрат… Того дня життя українців, в тому числі й мешканців нашої громади, розділилось на «до» та «після».  І кожен з нас чітко пам’ятає цей день на звук, на смак та запах.

Сьогодні, 24 лютого 2024 року, виповнюється рівно два роки як війська російської федерації повномасштабно вторглися на територію незалежної і суверенної України. Цей напад став кульмінацією загарбницької гібридної війни, яку росія розпочала проти України ще 10 років тому.

20 лютого 2014 року вперше були зафіксовані перетини державного кордону України збройними силами російської федерації через Керченську протоку. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей. До 24 лютого 2022 року основні події російсько-української війни з різною інтенсивністю бойових дій точилися на Сході нашої країни. Хоча протистояння російській гібридній агресії та впливу в різних сферах відбувалося не тільки на лінії фронту, а й на всій території України.

24 лютого 2022 року росія перейшла останню межу – здійснила злочинне повномасштабне вторгнення в Україну. Військовим шляхом російська влада хотіла остаточно знищити українську державу та українську ідентичність.

З перших днів війни ми бачимо, як руйнують наше місто і наше життя. До сьогоднішнього дня під окупацією перебувають села Покровка, Покровське та Василівка, що розташовані на території Кінбурнської коси.

Повномасштабне військове вторгнення російських загарбників та їх жорстокість повністю та остаточно перевернуло уявлення українського народу про «доброзичливих сусідів», що позбавили мільйони людей звичайних радощів, перетворили їх на біженців та внутрішньо переміщених осіб, а у тисяч людей відібрали найцінніше – життя. Найбільше горе – загибель, ні в чому не винних, дітей.

З самого початку війни мешканці нашої громади мужньо проходять усі випробування, які завдають російські війська. Очаківці потерпають від щоденних обстрілів та руйнувань, а жителі сіл Кінбурнської коси, які не покинули свої домівки, страждають від морально-психологічного тиску та терору з боку окупантів.

Але, попри все, ворогу не вдалося зламати нашу єдність, силу, гідність і віру в Перемогу.

Щиро вдячний очаківцям, які з першого дня війни залишаються у місті, роблять доброчинні справи та працюють на благо громади. Окрема подяка тим мешканцям міста, які прийняли до своїх домівок вимушених переселенців з різних міст України.

Представники органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, комунальних підприємств міста, установ та організацій, медики, рятувальники, волонтери та звичайні громадяни – усі об’єднались заради єдиної цілі – Миру на рідній землі.

Слова особливої вдячності військовим, які захищають наше місто від ворога та докладають максимум зусиль задля знищення окупантів на тимчасово окупованих територіях нашої країни, зокрема й на Кінбурнському півострові. Ми дякуємо вам за кожен свій прожитий день.

Дякуємо і нашим друзям – міжнародним партнерам за постійну підтримку та допомогу жителям нашої громади!

Світла пам'ять та вічна слава тим, хто віддав своє життя, захищаючи Батьківщину! Вічний спокій усім цивільним, хто загинув внаслідок ворожих обстрілів!

Дорогі земляки! Україна втрималася у перші дні війни, перекресливши всі плани ворога, і вже два роки мужньо обороняє свої кордони. Ми йдемо до Перемоги важкими шляхами втрат та самопожертв. 24 незламних місяця, місяця боротьби та стійкості, гордості та віри! Ми не знаємо коли закінчиться ця війна, але ми точно знаємо, що Перемога за нами! Слава Україні!

З повагою, міський голова Сергій БИЧКОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень