Очаківська міська територіальна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Держаудитслужба та OLAF окреслили практичні кроки для реформування сфери фінансового контролю України за стандартами ЄС

Дата: 26.02.2024 11:27
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

Під час двосторонньої зустрічі у Брюсселі Голова Державної аудиторської служби України Алла Басалаєва та керівник Європейського управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) Вілле Італа обговорили питання майбутніх реформ сфери фінансового контролю, що має запрацювати в Україні відповідно до стандартів Євросоюзу.

Алла Басалаєва відзначила символічність цієї зустрічі, адже рік тому Вілле Італ відвідував Київ, де була підписана Адміністративна домовленість про співпрацю між Держаудитслужбою та OLAF.

«Сьогодні у Брюсселі ми говоримо про поглиблення двосторонньої співпраці на практичному рівні. Попри війну в Україні, вважаю, що наше співробітництво відбувається ефективно. Маємо багато викликів, які стоять перед українським народом та владою на шляху приєднання до великої родини країн ЄС: зокрема у питанні контролю за використанням коштів, які Україна отримує від союзників. Україна та українці дуже цінують цю допомогу. І ми свідомі того, що ця допомога надається вашими платниками податків», – наголосила Голова Держуадитслужби.

Алла Басалаєва зазначила, що, завдяки підписаній угоді у Києві та посиленню співпраці між сторонами, вже зараз відбувається обмін інформацією, яка має важливе значення для розгляду заяв про вчинення шахрайства та порушень, що завдають шкоди бюджетові ЄС. Вона висловила сподівання на посилення цієї співпраці у подальшому, коли на базі Держаудитслужби буде розгорнута українська Служба координації боротьби з шахрайством (AFCOS) для контролю коштів міжнародних донорів.

Як повідомлялося раніше, директор OLAF Вілле Італа відзначив ефективність співпраці з Державною аудиторською службою України. Він наголосив, що українська сторона оперативно реагує на запити OLAF у частині обміну інформацією щодо шахрайства або порушень, що впливають на бюджет ЄС та можуть зашкодити фінансовим інтересам Євросоюзу.

За інформацією веб-порталу «Урядовий портал»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень