Очаківська міська територіальна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Захисника з Очакова Дубовікова Олександра посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня

Дата: 27.02.2024 09:05
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

Згідно з Указом Президента України від 19 жовтня 2023 року № 698 «Про відзначення державними нагородами» за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно) відзначено нашого земляка Дубовікова Олександра Сергійовича.

Державну нагороду сина отримала матір загиблого захисника України Наталя Альбертівна. Високу відзнаку вручив їй начальник 3-го відділу Миколаївського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Геннадій Павлович Леурда 26 лютого 2024 року, у великій залі виконавчого комітету Очаківської міської ради.

Лейтенант Дубовіков Олександр Сергійович 24.05.1997 року народження був призваний на військову службу за контрактом Очаківським РВК м. Очаків 08 листопада 2015 року. Військову службу проходив в 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді на посаді командира 1-го десантно-штурмового взводу 2-ї десантно-штурмової роти 1-го десантно-штурмового батальйону. Життя Героя обірвалось 23 травня 2022 року, під час виконання бойового завдання, в районі населеного пункту Лиман Донецької області. До свого 25 дня народження юнак не дожив лише один день. Похований Олександр 17 червня 2023 року на міському кладовищі міста Очаків.

      «На момент смерті Олександру не було ще 25 років, він був зовсім юним…Олександр Дубовіков вступив до Лав Збройних Сил України у 2015 році. За час проходження військової служби брав участь у бойових діях на Сході нашої країни. В період з 2017 по 2021 роки навчався у військовій академії міста Одеси, отримавши військове звання офіцер. Олександр був відданий присязі та рідній Вітчизні. Він є прикладом для нас усіх», – зазначив Геннадій Павлович.

Зі словами співчуття та підтримки до матері полеглого воїна звернувся і міський голова Сергій Бичков, вручивши Наталі Альбертівні, на згадку про сина, пам’ятний знак «Народжений в Україні».

      Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували Олександра та усіх, хто віддав своє життя за нашу Батьківщину.

 

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Очаківської міської ради та її виконавчого комітету


Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень