Очаківська міська територіальна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

30 квітня офіційно стартувала реалізація проєкту , започаткованого каталонським урядом , під назвою «КАНІКУЛИ МИРУ»

Дата: 02.05.2024 10:31
Кількість переглядів: 47

30 квітня офіційно стартувала реалізація проєкту , започаткованого каталонським урядом , під назвою «КАНІКУЛИ МИРУ». У заході, який відбувся у Барселоні , брав участь Очаківський міський голова Сергій Бичков та представники уряду:

заступниця представника уряду в Барселоні ЖОЗЕРА БЕЛТРАН;

почесний консул України в Барселоні Артем Воробйов;

радниця по зв’язкам з громадськістю ЮЛІЯ ГОМЕС

радниця з питань соціального захисту м. Салоу  СІНДІ РАНДО;

перша заступниця міського голови м. Калелья та організатори проекту.

          Зустріч за участі української делегації проходила в будівлі уряду  . Відкриття заходу здійснив делегат уряду, Карлос Прієто , повідомивши присутнім про проєкт «Канікули миру». Його реалізація передбачає організацію відпочинку для українських дітей, які постраждали внаслідок збройного конфлікту і тривалий час перебували в зоні бойових дій. Фізичний  та психічний стан дітей викликає занепокоєння у всієї світової спільноти, тому Каталонський уряд вирішив першим підтримати маленьких захисників. Перебування дітей в зоні активних бойових дій зумовлено різними причинами: мама і тато військові та перебувають на фронті, батьки працюють у місті і не можуть виїхати.

          Організатори проєкту врахували всі особливості та побажання української делегації. Тому кожен день перебування в Іспанії сповнений незабутніх вражень та подорожей. Канікули тривалістю 21 день проходитимуть в трьох іспанських містах: Пінеда де Мар, Калелья де Мар, Салоу. В кожному з цих міст діти пробудуть сім днів. Розпочалась подорож із міста Піна де Мар ,в яке 26 квітня прибула українська делегація, подолавши при цьому понад 3000 кілометрів. Дітей гостинно зустріли представники міста, розселили їх у шикарному готелі по 3-4 особи в номері. Першого ж дня дітям вручили пам’ятні сувеніри: футболки та рюкзаки в жовто—блакитних кольорах, які діти одягають під час масових заходів. Окрім цього, кожному маленькому українцю був вручений захисний крем для обличчя, тому що іспанське сонце більш палюче ніж українське.  Маленькі мандрівники мали змогу насолодитися витворами іспанської кухні. Не звертаючи увагу на прохолодну погоду діти, вперше за два роки, мали можливість зануритися в Середземне море. На території готелю є і власний басейн, який  діти не оминули. З перших хвилин перебування в Іспанії  обличчя дітей стали більш радісними та спокійними.

          Зі слів однієї із мандрівниць, п’ятнадцятирічної Ольги, тривоги та сум за рідною домівкою потихеньку відступали, замість них з’являлися веселощі та позитивні емоції як у дітей так і у дорослих.

Очаківський міський голова Сергій БИЧКОВ подякував за гостинність   уряду Каталонії та висловив сподівання на подальшу підтримку та розвиток проєкту.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь