Очаківська міська територіальна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

"Пакунок малюка" у 2024 році

Дата: 07.05.2024 09:45
Кількість переглядів: 84

Кожна сім’я, в якій народилася дитина, має право на отримання від держави одноразової допомоги у вигляді «пакунка малюка»  Це одноразова натуральна допомога від держави родинам з новонародженими дітьми для їх підтримки та забезпечення належного догляду за немовлям.

   «Пакунок малюка» видається в пологовому відділенні. Він складається з найнеобхідніших речей, які знадобляться для догляду за немовлям з перших днів його народження.

   Водночас, за бажанням батьки мають можливість отримати одноразову грошову компенсацію вартості «пакунку малюка». З січня 2024 року розмір такої компенсації становить 7689 грн. Компенсацію призначають у разі відмови від отримання «пакунку  малюка»  у натуральній формі.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Починаючи з 1 січня 2024 року компенсація  виплачуватиметься на поточний рахунок із спеціальним режимом використання відкритий в АТ КБ «Приват Банк». Поповнення спеціального рахунка, зняття з нього готівки та переведення коштів не можливо. Грошова компенсація витрачається виключно для придбання дитячих товарів у закладах торгівлі, що приєдналися до публічного договору про реалізацію пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»  у 2020-2024 роках та внесені до реєстру учасників пілотного проекту. Отримувач компенсації повинен її використати протягом року з дня зарахування коштів

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: 068-051-6199

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень