Очаківська міська територіальна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Відбулись громадські слухання регуляторного акту щодо внесення змін та доповнень до Положення про порядок розміщення та будівництва гаражів на території Очаківської громади

Дата: 24.05.2024 09:08
Кількість переглядів: 141

Днями у виконавчому комітеті Очаківської міської ради пройшли громадські слухання регуляторного акту – проєкту рішення Очаківської міської ради «Про внесення змін та доповнень до рішення Очаківської міської ради від 9 листопада 2018 року № 12 «Про затвердження Положення про порядок розміщення та будівництва гаражів на території Очаківської міської територіальної громади».

Заступник міського голови Олексій Васьков повідомив, що розробником даного проєкту є управління з питань житлово-комунального господарства Очаківської міської ради. Він зазначив, що проєкт регуляторного акту був оприлюднений на офіційному вебсайті Очаківської міської ради та офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook 16 квітня 2024 року. Пропозиції та зауваження з даного питання повинні були прийматись до 21 травня 2024 року, проте за час проведення обговорення письмових заяв та пропозицій не надійшло.

Далі слово взяла розробник проєкту регуляторного акту – начальник відділу архітектури та містобудування управління ЖКГ ОМР Людмила Богун, ознайомивши присутніх з основними змінами та доповненнями до проєкту рішення Очаківської міської ради, які були внесені відповідно до Земельного Кодексу України та Державних будівельних норм ДБН  Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова території».

Загалом, ці зміни пов’язані з механізмами та заходами державного регулювання при будівництві капітальних гаражів та встановленні тимчасових гаражів для пільгової категорії громадян, а саме осіб з інвалідністю.

В ході обговорень, заслухали також начальника відділу регулювання земельних відносин УЖКГ ОМР Ніну Бутурліну, яка запропонувала додати до розділу 2 проєкту про «Порядок роміщення (будівництва) індивідуальних (колективних) гаражів» такий же перелік документів, який додається до заяви про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою в ЦНАП. Крім того, посадовець звернулась з проханням детальніше пояснити підстави для відмови у наданні дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки згідно чинного законодавства.

       Під час заходу присутні також заслухали начальника юридичного відділу апарату Очаківської міської ради та її виконавчого комітету Джульєтту Добровольську, начальника фінансового управління Очаківської міської ради Ольгу Козловську та начальника Очаківської комунальної служби благоустрою Сергія Піманова, які внесли свої зауваження та пропозиції до проекту рішення. 

За результатами обговорень, було вирішено погодити даний проект рішення із зауваженнями та винести його на розгляд депутатам Очаківської міської ради для подальшого затвердження. 

 

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Очаківської міської ради та її виконавчого комітету

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень