Очаківська міська територіальна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Нова співпраця

Дата: 24.05.2024 12:17
Кількість переглядів: 77

Utrechtse Heuvelrug - Муніципалітет хоче встановити міцний зв'язок із південноукраїнським містом Очаковом. Цими діями  вони хочуть висловити постійну міцну підтримку Україні. Раніше Utrechtse Heuvelrug співпрацювали з іншими містами-побратими, але ця співпраця не була ефективною.

      Війна в Україні допомогла налагодити тісний контакт з мешканцями країни. Українців розміщують у муніципальному притулку та прийомних родинах. Поранені українські військові також відновлюються на території Нідерландського інституту ветеранів у Дорні. За підтримки цієї співпраці з   Utrechtse Heuvelrug Україна хоче отримати довгострокову підтримку. Окрім цього Муніципалітет Utrechtse Heuvelrug може сприяти реконструкції оздоровчих закладів.

      Місцеві політичні сили минулого року зустрічалися з мером Очакова та представниками українського посольства. Під час зустрічі обговорювалося бажання співпраці з  портовим містом. Оскільки військові інститути в Дорні мають досвід роботи з травмами війни, вони хочуть поділитися цими знаннями з Україною. За словами мера Фрітс Наафс: «Можливо, ми також зможемо щось зробити для реконструкції в майбутньому». Муніципальна рада має офіційно затвердити побратимство наступного місяця, Фрітс Наафс не вбачає в цьому жодних проблем.

       Utrechtse Heuvelrug   мав побратимську угоду з румунською Victoria, а Driebergen з чеською Semily.

       Зрештою через фінансову ситуацію побратимство закінчилося. Мешканці Дрібергена самі оплачували поїздки до Чехії. Тоді як муніципальна рада Семилів завжди оплачувала проїзд своїм жителям. Коли муніципальна рада попросила своїх жителів зробити внесок, вони не захотіли цього зробити. «Вони воліли поїхати на відпочинок до Хорватії, а не до дорогих Нідерландів», — каже Джеф Хельмер, голова нині неіснуючої фундації Semily-Driebergen.

       Очаків — місто на півдні України, розташоване на березі Чорного моря. До російського вторгнення в лютому 2022 року у місті нараховувалось  шістнадцять тисяч жителів. Через два роки війни майже сімдесіт відсотків усіх будівель було пошкоджено, але шість тисяч людей залишаються у місті. Через особливе географічне положення місто Очаків до війни було популярним туристичним центром для відпочинку.

          Майбутній зв'язок з українським Очаковом – це культурний обмін, наголошує мер Наафс. За словами Очаківського міського голови Сергія Бичкова, вони не прагнуть фінансової підтримки. Але, можливо, коли побратимство почне закріплюватися серед наших жителів, це призведе до нових напрямків співпраці».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень