Очаківська міська територіальна громада
Миколаївська область, Миколаївський район

Куди звертатись, щоб безкоштовно простерилізувати безпритульних тварин Очаківської громади

Дата: 09.10.2024 09:22
Кількість переглядів: 43

Безпритульні тварини – одна з найпоширеніших проблем будь-якого міста чи села України. З кожним роком кількість безпритульних тварин зростає. Не винятком є і наша громада.

Після повномасштабного вторгнення російських військ на територію нашої країни, коли чимала кількість жителів Очаківської громади змушені були виїхати, залишивши своїх домашніх улюбленців напризволяще, кількість безхатніх тварин в місті Очаків значно збільшилась.  

Численні зграї собак можна зустріти на центральному ринку, поблизу магазинів, у дворах багатоквартирних будинків, в районах зупинок громадського транспорту тощо, які час від часу кидаються на перехожих громадян. Дехто їх підгодовує та доглядає за ними, викликаючи невдоволення деяких містян. Таким чином, у місті утворилися дві протилежні групи, у кожної з яких своє ставлення до безпритульних тварин.

З приводу цього питання до виконавчого комітету Очаківської міської ради неодноразово надходили звернення від мешканців нашої громади. Враховуючи усе вищезазначене, Очаківська міська рада повідомляє, що в Очакові, з метою запобігання екологічної катастрофи,  у тісній співпраці з фондом допомоги безпритульним собакам «Happy Paw», на постійній основі, проходить безкоштовна стерилізація безхатніх тварин. Щомісяця, в рамках Програми безкоштовної стерилізації тварин, в нашому місті фонд допомоги безпритульним собакам «Happy Paw» здійснює стерилізацію 60 тваринам.

З початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію нашої країни, в Очакові, станом на жовтень 2024 року, було простерилізовано та здійснено щеплення від сказу 485 тваринам (собакам і котам).

Стерилізація тварин проводиться місцевим ветлікарем Олегом Катаєвим. Дізнатись більш докладну інформацію можна за номером телефону: 093 504 76 26. Звертатись в письмовому повідомленні на viber.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень